FORMARE PROFESIONISTI IBCLC

Mai mult de 1 000 000 de vieti de copii si mame ar fi salvate, in fiecare an, la nivel mondial, daca mamele si-ar alapta bebelusii!

Copiii care sunt alaptati pentru mai mult timp sunt mai inteligenti, se imbolnavesc mai rar, fac mai putine complicatii la boli si au mai putine infectii, este redusa morbiditatea si mortalitatea si au risc mai mic de obezitate si diabet de-a lungul vietii.

Pe mame, alaptarea le protejeaza impotriva cancerelor de san si ovarian si de diabet.

Rata alaptarii exclusive este, in Romania, sub 20%, in conditiile in care 98% dintre femei sunt fiziologic capable sa alapteze, mai ales daca au informatii corecte si sprijin profesionist! 

Copiii nostri merita sa aiba cel mai bun start pentru o viata sanatoasa si de aceea trebuie sa facem tot posibilul pentru a le asigura aceasta sansa. Este nevoie sa regandim si sa schimbam modul in care este abordata alaptarea in Romania!

Avem nevoie de cat mai multi specialisti, de cat mai multi medici informati in Romania, pentru sanatatea copiilor nostri.

Informatii despre cursul de EDUCATIE IN LACTATIE 2022 – 2023. 

Asociatia ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare – a lansat in 2010 Cursul “EDUCATIE IN LACTATIE” (“Education in Lactation”). 

Cursul este complet si complex, fiind revizuit anual in functie de cele mai noi cercetari si la cele mai inalte standarde internationale

Cursul este un un program la nivel academicdestinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant). 

Este SINGURUL curs din Romania si unul dintre cele trei din Europa certificate LEAARC (Lactation Education Accreditation and Approval Review Comittee), organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana  ( https://www.leaarc.org/docs/ApprovedCourses.pdf)

Pana in prezent, in cadrul Asociatiei ProMAMA, dr. Marta MURESAN a format 11 generatii de viitori Consultanti in Alaptare, respectiv 245 de persoane.
Acum, aproape in toate zonele din tara sunt persoane care au absolvit cursul de Educatie in Lactatie la ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare. O parte dintre acestea au dat si examenul international si au obtinut certificarea IBCLC.

Pana in prezent, in cadrul Asociatiei ProMAMA, dr. Marta MURESAN a format 11 generatii de viitori Consultanti in Alaptare, respectiv 245 de persoane.
Acum, aproape in toate zonele din tara sunt persoane care au absolvit cursul de Educatie in Lactatie la ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare. O parte dintre acestea au dat si examenul international si au obtinut certificarea IBCLC.

CERTIFICARI OBTINUTE DE ASOCIATIA PROMAMA
PENTRU CURSUL DE EDUCATIE IN LACTATIE:

Cursul de Educatie in Lactatie ProMAMA figureaza in “Directory of Course Providers” pe siteul Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (www.ilca.org) si pe siteul IBLCE.org (la “LEAARC’s list of approved courses” – organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana). 

Comitetul de aprobare si acreditare a cursurilor de lactatie (LEAARC), sustinut de Asociatia Internationala a Consultantilor de Lactatie (ILCA), de Bordul International de Examinatori ai Consultantilor de lactatie (IBLCE) si de Academia Americana de Pediatrie (AAP) a aprobat cursul ProMAMA de “Educatie in Lactatie”. Astfel, cursul Asociatiei ProMAMA devine singurul din Romania si al treilea din Europa (dupa Danish Committee for Health Education si Deborah Robertson din UK) recunoscut de cel mai inalt for pentru aprobarea educatiei in lactatie. Cursul nostru este recomandat de ILCA si IBLCE pentru inscrierea pentru examenul IBLCE. Presedintele LEAARC, Cheryl Benn, afirma despre importanta aprobarii LEAARC: “This distinction provides a reliable indicator of educational quality to employers, insurers, counselors, educators, governmental officials, and the public, based on the fact that the education program adheres to established criteria and standards of the profession

Detalii despre Examenul International (IBLCE) pentru obtinerea certificarii IBCLC

Daca si tu crezi in alaptare si in actiunile noastre in scopul promovarii alaptarii, poti directiona cei 2% catre Asociatia ProMAMA, pentru a sustine educatia in ceea ce priveste alaptarea in Romania.