Echipa ProMAMA

 • Dr. Marta MURESAN
  Medic Primar Pediatru, Consultant Alaptare IBCLC
 • Sorana MURESAN
  Fondator ProMAMA si Autorul cărții "MAgia MAternității - Povești despre Alăptare"
  Consultant Alaptare IBCLC, Educator Prenatal Lamaze, Specialist Ora-Magica
 • Andreea MANEA
  Kinetoterapeut, Educator Prenatal Lamaze, Consultant Alaptare IBCLC, Specialist Ora-Magica
 • Andreea CHESA
  Consultant Alaptare, Asistent Medical Generalist
 • Valentina VALTARO
  Terapeut Holistic
Poza_Dr_Marta_Muresan

Dr. Marta MURESAN

Medic Primar Pediatru, Doctor in Medicina, Experienta de peste 30 ani in Neonatologie.

Primul Consultant in Alaptare Certificat International (IBCLC) din Romania.

Formatorul specialistilor in alaptare din tara noastraTrainer acreditat ANC.

Membru fondator al Societatii de Genetica Medicala din Romania din 1994 si al Societatii Europeane de Medicina Perinatala din 1996.  Membru al Asociatiei Internationale a Consultantilor de Lactatie (ILCA) din 2003. Autor si initiator al cursurilor pentru medici “Promovarea alaptarii in Medicina Primara” sustinut prima data la Cluj-Napoca, in 2005.

In 2010, in cadrul Asociatiei ProMAMA, a initiat Cursul „Educatie in Lactatie” pentru formarea si pregatirea viitorilor consultanti de lactatie din Romania, fiind persoana care a adus in tara noastra profesia de CONSULTANT IN ALAPTARE.

“Imi iubesc munca, fac totul cu pasiune si daruire si imi doresc din suflet sa putem ajuta mamele sa devina constiente de importanta pe care o are alaptarea atat pentru pruncii lor, cat si pentru ele insele, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Sper ca in cel mai scurt timp acest vis al meu sa devina realitate. Pentru aceasta toate mamele ar trebui sa fie cat mai bine informate despre importanta alaptarii si din acest motiv m-am implicat atat de mult in proiectul ProMAMA.”

Sorana MUREȘAN

Fondatorul Asociației ProMAMA 

Autorul cărții „MAgiaMAternității – Povești despre alăptare”

Consultant Lactație și Alăptare Certificat Internațional (IBCLC)

Educator Prenatal Certificat Lamaze

Specialist „Ora Magică”, Trainer acreditat ANC

Sorana este mama a doi copii, datorită cărora a initiat proiectul ProMAMA în 2009.

Începând de atunci, este mereu alături de mame cu un sfat bun!

La baza poveștii ProMAMA se află experiența personală a Soranei. A fost separată de bebelușul ei timp de 2 luni (din cauza unei complicații după naștere), motiv pentru care i s-a oprit lactația medicamentos. După însănătoșire, a trecut printr-un  proces greoi de relactare, pentru a reuși să-și alăpteze și al doilea băiețel. A reușit, cu ajutorul dr. Marta MURESAN.

Acela a fost momentul în care Sorana a decis că misiunea sa este să ajute mamele să se bucure de experiența magică a maternității și să creeze o conexiune puternică cu copiii lor încă din primele momente ale venirii lor pe lume.

Pentru a se putea implica activ, în 2009 s-a certificat internațional ca Educator Prenatal, iar la Cursurile Lamaze ajută viitoarele mămici să ia decizii informate în privința nașterii.

În 2010, a adus în România profesia de consultant în alăptare împreună cu dr. Marta Mureșan, fiind implicată în formarea specialiștilor. În calitate de Consultant în Lactație și Alăptare Certificat Internațional (IBCLC), oferă Cursuri de Alăptare,Consultanță și Consiliere în Alăptare. „ORICE mamă poate alăpta dacă este corect informată și ORICE problemă de alăptare are soluții, dacă mama are ajutor specializat”.  

Prin Asociația ProMAMA, a creat Programul “MAgia MAternității”, care are ca punct central procedura „Ora Magică” și susținerea alăptării în România. Împreună cu Andreea Manea, implementează Programul în maternități din întreaga țară.

După 15 ANI de experiență practică, Sorana Mureșan și-a lansat propria-i carte: “MAgia MAternității – Povești despre alăptare”. Ghid practic bazat pe cazuri reale. 

„Atunci când faci totul cu pasiune, dăruire și dragoste, restul vine de la sine!”, spune Sorana. 

Mai multe despre Sorana Mureșan poți citi AICI.

poza-noua-sorana-muresan
andreea-manea-noua

Andreea MANEA

Kinetoterapeut

Educator Prenatal Certificat Lamaze, Consultant in Alaptare Certificat International (IBCLC), Specialist in Ora Magica a Nou-Nascutului,

Trainer acreditat ANC, Instructor de Prim Ajutor Pediatric Crucea Rosie si Basic Life Suport
Absolventa a Facultatii deKINETOTERAPIE (2003) si a Masteratului de KINETOTERAPIE SI BIOMECANICA (2007) din cadrul ANEFS.

Colaboreaza cu ProMAMA Center, oferind urmatoarele servicii: Gimnastica Gravidei, Gimnastica si Masajul Bebelusului, Gimnastica Postnatala, Cursuri Lamaze, Cursuri de Puericultura, Cursuri de Prim Ajutor pentru bebelusi si copii, Consultanta Alaptare.

In calitate de kinetoterapeut, am trecut prin multe specializari (neurologie, traumatologie, reumatologie), dar m-am oprit in doua zone, pe care le iubesc cel mai mult: pediatria si maternitatea.

Fiind atat de legate una de alta si pentru ca eram foarte pasionata de zona maternitatii si a bebelusilor, am urmat o serie de cursuri de specialiate si mi-am insusit competente si certificari ce ma ajuta acum sa intregesc cele doua zone, atat profilactic, cat si terapeutic.

Alaturi de Sorana MURESAN, sunt implicata in proiectele ProMAMA (centru de excelenta in educatia perinatala si kinetoterapie pentru bebelusi si copii), unde ofer educatie prenatala, consultanta in alaptare, servicii de kinetoterapie”.

Valentina VALTARO

Terapeut 
Absolventa a cursurilor ANATECOR (specializare in Masaj Terapeutic, Masaj de Drenaj Limfatic, Reflexoterapie, Fitoterapie), a Academiei BOWEN din Australia (Terapie Bowen, Rejuvance – lifting facial natural), a metodei Access Bars si Remedii florale Bach si, nu in ultimul rand, absolventa a Cursurilor de Iridologie (Vasile Melnic din Moldova).

A activat aproximativ 4 ani ca voluntar la Asociatia Caritas din Bucuresti, unde a lucrat cu copii cu dizabilitati, precum sindrom-down, autism, ADHD etc.

„Daca esti in cautarea unui terapeut, te incurajez sa opresti putin din forfota gandurilor si sa-ti imaginezi cum ti-ai dori sa fie terapeutul tau.

Am absolvit Facultatea de Drept si am lucrat in resurse umane, ca Manager HR. Chiar daca era un job bine platit, simteam ca nu ma implineste, asa ca mi-am propus sa-mi urmez inima si am decis sa urmez cursuri de specialitate pentru a deveni terapeut. 

Am ales sa colaborez cu Centrul ProMAMA, pentru a fi mai aproape de viitoarele si proaspetele mamici si a le sprijini in perioada prenatala, dar si in cea de dupa nasterea bebelusului lor.

Iubesc din tot sufletul aceasta profesie si imi asum sa o practic in mod responsabil, cu toata atentia si daruirea de care o viitoare sau proaspata mama are nevoie. Cand am ales sa devin terapeut, a fost unul dintre momentele cele mai revelatorii ale vietii mele. Am simtit, dupa indelungi cautari, ca aceasta este cu adevarat vocatia mea. Tot ce pot spune despre o asemenea alegere este ca nu este nici pe departe una simpla, deoarece odata cu ea vine si o mare responsabilitate pentru a putea oferi o oglinda cat mai obiectiva pacientilor tai. 

Aceasta reponsabilitate creeaza nevoia unui legamant pe care mi-l asum zi de zi. Nu trece o zi fara sa fiu recunoscatoare atat pentru toate binecuvantarile din viata mea, cat si pentru experientele care m-au schimbat in persoana care sunt astazi.”

valentina-taulescu-noua
Andreea Chesa

Andreea CHESA

Consilier Alaptare si Asistent Medical Generalist

 

Sunt mama a 2 fetite alaptate prelungit.

Ca proaspata mamica am intampinat multiple probleme in alaptare si am reusit sa trecem peste ele cu informare corecta si suport din partea personalului calificat in stiinta alaptarii.

Informatia este putere, iar noua ne-a oferit puterea de a continua.

Aceste experiente m-au facut sa imi doresc sa ajut si alte mame care se confrunta cu probleme in alaptare si nu numai.

Scopul meu este sa ajut mamele sa aiba un start corect in alaptare si sa le sustin in a-si atinge obiectivele in privinta alaptarii.

catalina-darlau-noua

Catalina DARLAU

Terapeut Cranio-Sacral metoda Upledger.
„Calatoria mea in universul Terapiei Cranio-Sacrale (TCS) a inceput in primavara anului 2011 la o conferinta in cadrul Body Mind Spirit Festival de la Sala Palatului.”

 • Curs de Terapie CranioSacrala nivel 1, prof. Diego Maggio, 2011
 • Curs de Terapie CranioSacrala nivel 2, prof. Diego Maggio, 2013
 • Curs de Eliberare Somato-Emotionala nivel 1, prof. Diego Maggio, 2014
 • Creierul vorbeste, prof. Diego Maggio, 2014
 • TCS Curs de Pediatrie, prof. Carol McLellan, 2014
 • Integrare Senzoriala in TCS, prof. Carol McLellan, 2014
 • TCS Atingand creierul, stimularea auto-corectiei cu ajutorul celulelor gliale, nivel 1, prof. Tad Wanveer, 2015
 • Participare la conferinta de celebrare a celor 30 de ani de activitate a Institutului Upledger in Florida, SUA, 2015
 • TCS Atingand creierul, stimularea auto-corectiei cu ajutorul celulelor gliale, nivel 2, prof. Tad Wanveer, 2018
 • Curs de Eliberare Somato-Emotionala nivel 2, prof. Susan Steiner, 2018
 • Curs Manipulare neuro-meningeală, prof. Rita Benamor, 2018

Bebelusi si copii: colici, probleme digestive, alergii, ADHD, autism, dislexie, discalculie, deficit de atentie, sindrom Down, Sindrom Joubert, sindrom Prader-Willi, epilepsie, tetrapareze, tumori, enurezis, astm;

Gravide si proaspete mamici: dureri de spate si de bazin, probleme respiratorii, anxietate, ingrijire pre- si post-partum (recuperare dupa cezariana sau nastere traumatizanta);

Adulti: migrene, depresie, dureri de spate, insomnie, atacuri de panica, oboseala cronica, zona Zoster, dureri musculare, postchirugical, probleme ortopedice, circulatie periferica deficitara, chisturi ovariene, fibroame uterine, dezechilibre hormonale si emotionale.

„Va astept la Centrul ProMAMA sa beneficiati de efectele terapiei pe care o practic cu drag! Pentru ca, asa cum afirma chiar Dr. John E. Upledger – Terapia Cranio-Sacrala ofera oricarei persoane sansa de a realiza un potential nou pentru vindecare si pentru imbunatatirea sanatatii la toate nivelurile”.

Virginia MIHAI

Terapeut holistic

In calitate de terapeut, Virginia a urmat multiple cursuri si a obtinut acreditari de la ANATECOR, CranioSacral Therapy (metoda Upledger) si altele de renume mondial.

La ProMAMA ofera Terapie Cranio-Sacrala, Masaj si Aroma-masaj pentru Gravide & Mame, Manipulare viscerala, Reflexoterapie.

Centrul PROMAMA este raspunsul la dorintele si rugaciunile mele de cind eram tanara mama… si mai apoi, bunica. Mi-am dorit O SCOALA unde sa pot invata sa fiu MAMA, pentru ca nu e simplu deloc!!! Iar aici, la ProMAMA, am gasit aceasta indrumare si sunt mandra ca pot contribui si eu la fericirea si bunastarea mamelor si copiilor.

Virginia MIHAI

Mihaela NINERICA

Psihoterapeut Psihoterapie Integrativa

Psihoterapeut autonom, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in specialitatea psihoterapie integrativa. 

Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si a cursului postuniversitar de specializare in psihoterapie (4,5 ani), in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, unde am iucrat cu profesori-formatori britanici, romani si germani.

Am experienta de 17 ani in psihologie si psihoterapie. Specificul psihoterapiei integrative este abordarea integrala, holistica, a persoanei, evaluarea si crearea planului de tratament psihologic, in maniera multinivelara si adaptata nevoilor specifice fiecarei persoane. In stilul meu de lucru, integrez teorie si tehnici din Gestalt terapie, psihanaliza, psihoterapie cognitiv comportamentala si hipnoza clinica.

Am ales aceasta profesie pentru ca ma conecteaza cu oamenii la nivel profund, acel nivel al comunicarii sincere, autentice, de unde pot interveni pentru a aduce mai multa intelegere, acceptare, seninatate si stare de bine, semenilor.

In cadrul Centrului ProMAMA, ofer urmatoarele servicii : consultanta psihologica, dezvoltare personala, psihoterapie individuala, de cuplu, de familie si de grup.

Cu echipa ProMAMA colaborez din 2017, timp in care m-am imbogatit sufleteste prin contactul cu bebelusii si mamele lor. Imi doresc, alaturi de colegele centrului, sa vin in sprijinul nevoilor voastre,  mame actuale sau viitoare, copii si tatici si sa va ofer o perspectiva diferita, poate mai ampla, asupra aceleasi realitati si metode alternative de solutionare a problemelor.

Andrada COCA

Psiholog si Coach

Asistent Social si Sociolog

Trainer ANC

Prima mea intalnire cu stiintele socio-umane a fost Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie, absolvita in 2003. M-am indragostit iremediabil de acest domeniu si am continuat cu Facultatea de Psihologie, pe care am absolvit-o in 2011, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Am lucrat timp de 7 ani in invatamant, cu elevi cu deficiente mintale, cu elevi cu tulburari de comportament si, evident, cu parintii acestora. Ulterior, am simtit nevoia de supra-specializare si asa am ajuns sa fac inclusiv Coaching.

De ce coaching? Pentru ca este un domeniu vast care ia tot ce e mai bun si mai frumos din filosofie, antropologie, sociologie si, mai ales, din psihologie – din vastele teorii si strategii pe care aceasta le ofera. Pentru ca atentia este pe cresterea calitatii vietii, vede tot ce e mai bun in oameni, le ofera suport in a-si atinge potentialul, in a-si stabili si urmari obiectivele, in a-si gasi calea potrivita pentru ei insisi. O viata traita in acest spirit – al coachingului – este mai interesanta, mai bogata, mai benefica.”

Iti ofer este o terapie rapida, scurta si extrem de eficienta. Adica, in scurt timp, vei invata tehnici noi, vei avea instrumentele care sa te ajute in viitor, vei vedea schimbarile in toate aspectele vietii tale, vei obtine o alta perspectiva. Nu vei sta ani intregi in terapie, nu vei investi o avere in terapii si vei vedea rapid schimbarile reale din viata si din relatiile tale. Sedintele de coaching se desfasoara online sau fata-in-fata (in Cluj-Napoca). Ele pot fi individuale, cu sesiuni de cate o ora si/sau de grup, cu sesiuni de cate doua ore.

In colaborarea mea cu Centrul ProMAMA, lucrez cu viitoarele si proaspetele mamici pentru a le oferi suport in schimbarile majore care apar o data cu sosirea unui bebelus in familie. Obiectivul principal este sa ma asigur ca mamicile se bucura pe deplin de aceasta provocare si sa le raspund temerilor si fricilor inerente. Subiectele cele mai intalnite in discutii sunt legate de ingrijirea si cresterea bebelusului, de modificarile corporale aparute in sarcina si dupa nastere, de modificarile in dinamica si interactiunea cu partenerul de viata, de implicarea familiei extinse, de relatiile cu prietenii, reluarea muncii si multe multe altele.

Andreea HANESCU

Consultant Alaptare Certificat International (IBCLC) si Life Coach, mama a 2 baieti Luca si David alaptati prelungit.

Absolventa a Universitatii Politehnica Bucuresti, Tehnician Nutritionist, Life Coach acreditat ICF. 
 
„Fac parte cu drag si mandrie din echipa ProMAMA si sunt in sprijinul mamelor care isi doresc sa fie informate corect si sa isi alapteze cu bucurie bebelusii.

Andreea RUGINĂ

Consultant Alăptare

Formator din 2015

 

Absolventă a Facultății de Biologie, secția Biochimie, din cadrul Universității București (2013) și a masteratului de Genetică aplicată și Biotehnologie din cadrul aceleiași facultăți (2016).

Sunt mamă de 2: un băiețel de aproape 4 ani și o fetiță de peste 1 an, pe care îi alăptez în tandem.

Având informațiile necesare, ascultându-mi intuiția și faptul că ambii bebeluși s-au atașat la sân singuri încă din primele secunde de viață, cât eu eram pe patul de naștere, mi-au dat și mai multă încredere în mine.

Modul firesc în care am parcurs eu săptămânile, lunile, anii de alăptare, m-au făcut să îmi doresc să duc acest normal mai departe și să fac cumva ca toate mamele să aibă parte de o experiență frumoasă și de o conectare autentica cu bebelușii lor.

Nu știu exact de unde trebuie să înceapă schimbarea pentru o lume mai bună, dar eu cred că avem mai multe șanse să ne fie bine dacă reușim sa formăm noile generații, cărora noi le dam naștere, după niște principii solide, cu multa iubire, atașament, încredere în ei ca vor reuși tot ce își propun în viață și toate acestea încep de la pieptul mamei!