PROIECTE PROMAMA

Inca de cand "s-a nascut" ProMAMA, am inceput sa cream o serie de Proiecte si sa derulam mai multe Programe in domeniul perinatal: sarcina, nastere, alaptare, ingrijirea bebelusului, perioada postpartum.

Bineinteles, munca noastra continua cu aceeasi daruire, pasiune si profesionalism care ne caracterizeaza! Pentru sanatatea viitoarei generatii!

Martie 2021

Implementare Program MAgia MAternitatii 

Ora Magica, in Maternitatea SanConfind

In perioada 9-11 martie 2021, specialistii ProMAMA, Sorana MURESAN si Andreea MANEA, au sustinut traing-uri (teoretice si in salile de nastere) cu privire la practicile demonstrate stiintific drept cele mai sanatoase pentru nou-nascut si mama: Ora Magica a Nou-Nascutului, ajutor si sustinere pentru un bun start in alaptare.

In Maternitatea SanConfind (Poiana Campina, la o ora distanta fata de Bucuresti), Ora Magica este o practica de rutina chiar si in vreme de pandemie! 

Impreuna, putem reusi sa #SalvamVietiDeBebe si sa #DonamSanatateViitorului.

Mai multe detalii aici

August 2020

Am lansat Proiectul

Scoala ProMAMA - pentru gravide, mamici si tatici

Ne dorim ca FIECARE parinte sa poata avea acces la informatie corecta! De aceea va suntem alaturi oriunde in lume ati fi! Beneficiarii sunteti voi, viitorii si proaspetii parinti: veti primi informatii esentiale despre cel mai bun start in viata micutului OM. Prin intermediul Programului, specialistii ProMAMA ofera cursuri gratuite de Puericultura si Alaptare, Live pe Facebook. In plus: Webinarii si dezbateri cu specialistii centrului ProMAMA, dar si cu alti specialisti invitati; Recomandari ale specialistilor ProMAMA pentru viitorii/ proaspetii parinti; Rezultate ale studiilor facute in cadrul Institutului ProMAMA; Acces la studii si recomandari internationale.

Martie 2020

Cursurile ProMAMA online

Live, Interactiv, Practic

Odata cu declararea starii de urgenta in Romania si inceput al pandemiei, ProMAMA a trecut cursurile in mediul ONLINE. Pentru ca ne-am dorit sa pastram cat se poate de mult din beneficiile unui curs fizic, cursurile noastre se desfasoara LIVE (nu sunt inregistrari!) si sunt INTERACTIVE, parintii avand posibilitatea de a pune intrebari si a primi raspunsuri in timp real de la specialistii ProMAMA.

De asemenea, am inceput sa oferim ajutor mamelor care se confrunta cu dificultati de alaptare inclusiv in mediul online, prin consultanta in alaptare online.

Februarie 2020

Implementare Program MAgia MAternitatii 

Ora Magica, in Maternitatea de stat din Resita

In perioada 4-6 februarie 2020, Maternitatea din Resita devine prima maternitate de stat din Romania care a beneficiaza de implementarea Programului MAgia MAternitatii. Training-ul in maternitate a durat 3 zile si a fost sustinut GRATUIT de specialistii ProMAMA: Sorana MURESAN si Andreea MANEA, specialisti in Ora Magica, Consultanti in Alaptare IBCLC si educatori prenatali.

Obiectivul Asociatiei ProMAMA este sa implementeze Programul in cat mai multe maternitati din tara noastra, astfel incat impactul asupra viitoarei generatii sa fie, cu adevarat, major. Noi realizam aceste lucruri prin timp si efort propriu, astfel incat pentru Spitale nu reprezinta niciun efort financiar.  Impreuna, putem reusi sa #SalvamVietiDeBebe si sa #DonamSanatateViitorului.

Mai multe detalii aici

Iunie 2019

Implementare Program MAgia MAternitatii 

Ora Magica, in maternitate privata din Cluj

Specialistii ProMAMA – Sorana MURESAN si Andreea MANEA, specialisti Ora Magica, Consultanti in Alaptare IBCLC si educatori prenatali – au implementat Programul "MAgia MAternitatii" in maternitatea Regina Maria Cluj. Am sustinut un training intensiv de 3 zile (si 2 nopti 🙂 ) pentru cadrele medicale ale maternitatii: medici neonatologi, asistente neonatologie, moase. In prima zi, am sustinut cursul teoretic de 6 ore, despre Ora Magica si Alaptare. Ulterior, am asistat la nasteri la care nou-nascutii au fost asezati pe pieptul mamei lor imediat dupa nastere si au fost lasati acolo, in contact continuu, timp de o ora, pana cand s-au "catarat" la sanul mamei si au initiat alaptarea. Dupa training-ul nostru, procedura a devenit una de rutina in maternitate, motiv pentru care multi viitori parinti aleg sa nasca acolo. "Implementarea Programului “MAgia MAternitatii” ne-a oferit cea mai buna solutie pentru reusita acestui vis al nostru." - spune un membru al echipei de neonatologie a spitalului. 

Mai multe detalii aici

Octombrie 2019

ProMAMA implineste 10 ANI 

Eveniment aniversar "10 ANI de ProMAMA in Romania!"

Cu aceasta ocazie, am lansat Programul "MAgia MAternitatii - din burtica la pieptul mamei" in vederea alinierii protocoalelor din maternitatile din Romania la standarde Europene, pentru sanatatea viitoarelor generatii din tara noastra! Drept urmare, ne deplasam in maternitati si oferim training pentru medici si restul cadrelor medicale in ceea ce priveste Ora Magica a nou-nascutului, alaptarea si importanta conceptului de rooming-in. Aceste concepte sunt recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si ne dorim sa devina proceduri de rutina in Romania, asa cum sunt de peste 40 de ani in restul tarilor civilizate.

Amalia ENACHE, jurnalist, este Sustinator al Programului MAgia MAternitatii.

Aici sunt fotografii de la eveniment, iar aici video-ul evenimentului.  

Octombrie 2018

Conferinta ProMAMA  

"Ora Magica a nou-nascutului"

Eveniment cu speakeri din Romania si din strainatate, despre procedurile recomandate la nastere:  Ora Magica, alaptare si ingrijirea bebelusului - toate menite sa ajute bebelusul si mama sa fie sanatosi si fericiti.

Ne-au impartasit din cunostintele si experienta lor: Katalin VARGA (PhD, Psiholog, Profesor Universitar), Dr. Elizabeth VARAD, (medic pediatru si Neonatolog, IBCLC), Stefanie ROSIN (PhD, IBCLC, LLL Leader), Dr. Catalin HAIDUC (Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, Cercetator Stiintific), Sorana MURESAN (IBCLC, Educator Lamaze, Presedintele Asociatiei ProMAMA).

Au fost peste 250 de participanti, atat specialisti (IBCLC, medici, moase, educatori prenatali, doule) cat si viitori parinti.

Poti citi aici detalii referitoare la eveniment.

Octombrie 2017

Conferinta ProMAMA  

"Mami, da-mi sa mananc CE, CAT si CAND vreau!", cu Dr. Carlos

Conferinta "Mami, da-mi sa mananc CE, CAT si CAND vreau!" cu Dr. Carlos GONZALEZ – renumitul pediatru care ii invata pe parinti cum sa “incalce regulile stricte” si sa transforme "ora mesei" intr-o placere. Intalnim diferite comportamente alimentare, iar modul in care mananca un copil mic il va "urmari" pentru restul vietii! Spre exemplu: daca este "fortat" sa manance anumite alimente, este posibil sa nu le mai poata manca atunci cand devine adult. Sau, daca este santajat sa "mai ia o lingurita pentru mama", va asocia mancarea cu anumite sentimente si poate deveni o persoana care apeleaza excesiv la mancare, doar din nevoia de iubire sau confort.

Vezi aici detaliile conferintei.

Aprilie 2017

Conferinta ProMAMA  

"O zi cu Dr. Jack NEWMAN"

Cel mai celebru expert international in Alaptare a venit pentru a 3-a oara in Romania, la invitatia Asociatiei ProMAMA. Dr. Jack NEWMAN a sustinut la Cluj o Conferinta de o zi, destinata atat mamelor, cat si specialistilor, desfasurata .

Au fost abordate 5 teme de interes major, atat pentru pentru gravide si mame, cat si pentru specialisti; 

MasterClass de 4 ore, exclusiv pentru specialisti (Consultanti in Alaptare IBCLC, Medici pediatri, neonatologi, obstetricieni, moase, asistente medicale...); 

Participare nationala si internationala (din 5 tari), cca 200 de persoane.

Detalii despre agenda si temele discutate aici.

Mai 2016

Conferinta ProMAMA  

"Alaptarea copiilor cu probleme"

Catherine WATSON GENNA in Romania - Conferinta destinata specialistilor in alaptare.

Participare internațională, inclusiv din Italia, Norvegia, Estonia. Participantii din Romania au fost din toate colturile tarii, specialisti in lactatie, dar si medici pediatri, stomatologi, moase si alti specialisti interesati de ingrijirea cuplului mama-copil. Au aflat informatii folositoare in munca lor pentru a ajuta mamele sa alapteze. 

Cercetator in domeniul lactatiei si recunoscut speaker international, Catherine WATSON GENNA a vorbit in cadrul conferintei despre alaptarea copiilor cu diferite probleme: fren lingual scurt, torticolis, prematuritate sau copii care nu reusesc sa prinda sanul.

Detalii despre agenda evenimentului, informatii dobandite si poze de la conferinta, aici si aici.

Octombrie 2014

Conferinta ProMAMA  

"Conferinta Europeana pentru Alaptare"

Organizata in Romania, de Academy of Breastfeeding Medicine (ABM), in parteneriat cu Asociatia ProMAMA. La conferința au fost prezenti participanți din peste 25 de tari. 

ABM este un forum internaţional de elită, alcătuit din cei mai mari specialişti şi cercetători în lacţatie şi alăptare din întreaga lume, reuniti acum în România pentru a susţine un eveniment de o reală amploare: Conferinta Europeană pentru Alăptare. Conferintele ABM se desfasoara o data la 2 ani in Europa, iar faptul ca Asociatia ProMAMAa facilitat ca reuniunea din acest an se se desfasoare in Romania, inseamna un mare pas inainte pentru tara noastra in acest domeniu.

Aici poti citi detalii despre conferinta si vedea poze.

Mai 2014

Conferinta ProMAMA  

"Alaptarea pe intelesul tuturor"

Cel mai celebru si apreciat expert in alaptare, Dr. Jack NEWMAN, revine in Romania! Cercetator in domeniul lactatiei si medic pediatru de renume mondial, Dr. Jack NEWMAN a sustinut in Romania trei zile de conferinte  –  „Alaptarea pe intelesul tuturor”, pe 8, 9 și 10 mai 2014. Conferinta cu dr. Jack NEWMAN, a fost organizata de Asociatia ProMAMA, in parteneriat cu totuldespremame.ro si s-a adresat viitorilor si proaspetilor părinți, precum si specialistilor care isi doresc sa fie la curent cu noile perspective despre alaptare: medici de familie, neonatologi, pediatri, moase, asistente medicale, consultanti certificaţi in alaptare (IBCLC), educatori prenatali.

Pentru mai multe detalii citeste: Conferintele “Alaptarea pe intelesul tuturor - cu Dr. Jack Newman”

Decembrie 2012

Premiera in Romania: Ora Magica a Nou-Nascutului 

"Skin-to-Skin in prima ora dupa nastere"

Specialistii de la institutul de cercetare si educatie in lactatie Healthy Children din SUA s-au aflat in Romania la invitatia Asociatiei ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare – pentru prezentarea in maternitatile din tara noastra a procedurii "ORA MAGICA A NOU NASCUTULUI" sau ”Skin-to-Skin in prima ora dupa nastere”, Program oferit  100% GRATUIT maternitatilor. Proiectul a fost prezentat in doua maternitati de stat si doua private.

Mai mult, Asociatia ProMAMA a facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru introducerea acestei proceduri ca practica de rutina in maternitati (Cercetarile au demonstrat ca aceasta procedura reduce rata mortalitatii neonatale cu pana la 22%!).

Pentru mai multe detalii citeste: “Premiera in Romania: Ora Magica a Nou-Nascutului”.

Aprilie 2012

Conferinta ProMAMA 

Dr. Jack NEWMAN: prima data in Romania

Dr. Jack NEWMAN a venit pentru prima data in Romania, la invitatia Asociatiei ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare. ProMAMA a organizat in Bucuresti, in perioada 24–26 Aprilie 2012, un workshop pe tema alaptarii, destinat specialistilor - Making Breastfeeding Easy”.

Dr. Newman este expertul, liderul mondial in domeniul lactatiei. Unii il proclama drept „Zeu al alaptarii” (“Is Jack Newman the God of Breastfeeding?” - John Hoffman) sau „Guru al alaptarii”, fiind denumit astfel de catre mii de mame care ii cer ajutorul pentru a-si alapta copilul. Altii il considera un „erou”, un campion al drepturilor mamei si copilului.

De ce? Simplu – pentru ca a revolutionat lumea alaptarii, vorbeste despre acele lucruri simple care trebuiesc spuse despre alaptare. Toata lumea il venereaza!

Mai multe detalii si poze de la eveniment poti vedea aici: Dr Jack Newman in Romania –  un  vis a devenit realitate.

August 2012

Lansare - primul material informativ despre Alaptare 

“Alaptarea, Miracolul naturii pentru mama si puiul sau”

Lansare DVD-ului “Alaptarea, Miracolul naturii pentru mama si puiul sau”, material realizat de Consultantii in Lactatie si Alaptare Certificati International de la Asociatia ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare - si distrubuit GRATUIT gravidelor si mamelor.

DVD-ul a fost lansat cu ocazia Saptamanii Mondiale a Alaptarii in cadrul unei conferinte de presa, unde au fost prezenti jurnalisti de la televiziune, radio, ziare si site-uri de profil. Ne-au fost alaturi reprezentanti UNICEF, consultanti in alaptare din centrul ProMAMA, medici neonatologi, homeopati, de familie, mamici cu experienta in alaptare sau care au fost ajutate sa alapteze de catre specialistii IBCLC de la ProMAMA . S-au discutat subiecte interesante si de multe ori controversate despre alaptare.

Conferinta de presa a continuat cu o sesiune Gratuita de educare a mamelor si apoi le-am raspuns la intrebari.

DVD-ul s-a distribuit GRATUIT gravidelor si mamelor, avand ca scop promovarea alaptarii si cresterea ratei alaptarii in tara noastra!

Aici poti vedea mai multe detalii.

August 2011

Conferinta ProMAMA

Saptamana Mondiala a Alaptarii

Cu aceasta ocazie, am inceput sa organizam la Asociatia ProMAMA – Institut si Centru de Alaptare – Grupul de Suport in Alaptare, condus de Consultanti in Alaptare Certificati International (IBCLC). Asadar, dragi mamici, va asteaptam cu mult drag la ProMAMA sa va sustinem in alaptare, sa va oferim suport si sfaturi, sa va ascultam povestile si nelinistile, sa va lamurim nelamuririle, sa ne impartasiti din bucuria alaptarii, si, de ce nu…. sa ajutati chiar si voi alte mamici impartasindu-le din experienta voastra.

Pentru mai multe detalii cititi: ” Saptamana Internationala a Alaptarii”.