CINE ESTE CONSULTANTUL DE LACTATIE IBCLC

Consultantul in Lactatie IBCLC este persoana specializata in prevenirea si rezolvarea problemelor legate de alaptare, care recunoaste valoarea alaptarii si isi concentreaza toate eforturile pentru a gasi cea mai buna solutie in vederea continuarii alaptarii.

Consultantul in Alaptare IBCLC poate profesa numai daca fost acreditat de catre o comisie internationala formata din experti in alaptare (IBLCEInternational Board Lactation Consultant Examiners), pe baza unei pregatiri teoretice temeinice de peste 95 de ore, a unei experiente practice de peste 1.000 de ore si a unor examene la nivel internaţional ce cuprind verificarea cunostintelor (in domeniul anatomiei, fiziologiei lactatiei si a suptului, dezvoltarea si nutritia copilului, patologie, sociologie, psihologie si consiliere, terminologie medicala, etica, legislatie, echipamente si tehnica de alaptare, educatie sanitara).

Persoana acreditata se numeste CONSULTANT DE LACTATIE CERTIFICAT DE BORDUL INTERNATIONAL (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant) si poseda cunostintele si calificarea pentru a asigura o asistenta de calitate in alimentatia naturala.

Titlul IBCLC este singurul recunoscut in lumea intreaga in ceea ce priveste ajutorul de calitate oferit mamelor care alapteaza.

Certificatul acreditarii este valabil 5 ani. Dupa aceasta perioada, trebuie facuta o recertificare, posibila fie prin reexaminare, fie prin dovada educatiei continue in domeniul alaptarii si al lactatiei umane (75 de credite de lactatie CERPs). Dupa 10 ani, recertificarea se face prin reexaminare.

Aici puteti verifica daca un Consultant in Alaptare are certificarea IBCLC.

IBCLC este standardul de aur de acreditare a consultantului de lactatie, singura acreditare recunoscuta in lumea intreaga de asociatiile profesionale.

Declaratia de competenta IBLCE insumeaza
cunostintele si calificarea speciala IBCLC.
Un IBCLC trebuie: